Droomhuis leerlingen De Kirreweie wordt echt gebouwd

Basisschool De Kirreweie uit Burgh-Haamstede is winnaar van de wedstrijd ‘Ontwerp het vakantiehuis van je dromen’. In een spannende finaleronde troefde de winnaar de basisscholen Het Samenspel uit Wolphaartsdijk en Budschop uit Nederweert net af.

Vanaf 25 november kon er via de Facebookpagina van Roompot Vakanties, gestemd worden op de drie gekozen ontwerpen. Massaal werd er gestemd. Deze publieksstemmen werden meegenomen in het totale oordeel van de jury.

De jury beoordeelde de inzendingen op creativiteit, vormgeving, materiaal en afwerking. Natuurlijk was het ook belangrijk dat het ontwerp echt gebouwd kan worden, zodat het ‘Vakantiehuis van je dromen’ gerealiseerd kan worden.

Koos Konijn reikte de Feestcheque uit aan de leerlingen van groep 8 en aan meester Erwin van Dam van Basisschool De Kirreweie uit Burgh-Haamstede. Deze winnaar krijgt een volledig verzorgd feest op een van de vakantieparken van Roompot, inclusief DJ, eten, drinken, activiteiten en vervoer.

De winnende school mag ook nog een gezin nomineren dat als eerste in het toekomstige vakantiehuis mag verblijven. Het ‘Vakantiehuis van je dromen’ wordt medio 2018 gebouwd op Vakantiepark Hunzedal. Wil je de voortgang van de bouw van het vakantiedroomhuis volgen? Hou de Facebookpagina van Roompot Vakanties goed in de gaten.


Droomhuis Koos Konijn Foundation

Finalisten ontwerpwedstrijd vakantiedroomhuis

Vrijdag 24 november zijn er drie ontwerpen gekozen uit de bijna 90 inzendingen waaraan ongeveer 2.000 leerlingen hebben gewerkt. De finalisten waren basisscholen: Het Samenspel uit Wolphaartsdijk, Budschop uit Nederweert en De Kirreweie uit Burgh-Haamstede.

De jury bestond uit Wim Hofman, kinderboekenschrijver en illustrator (Winnaar Gouden Griffel, de Max Velthuijsprijs), Marcel de Graaff van Maat Chalets uit Sliedrecht, Michel en Ard Flipse - RoosRos Architecten uit Goes én Monique Smit – zangeres en presentatrice online Telegraaf VNDG, onder leiding van Jurgen van Cutsem – CEO van Roompot. De jury was erg onder de indruk van alle creatieve en prachtige tekeningen, foto’s, filmpjes en maquettes!

Droomhuis
Basisschool Het Samenspel – Wolphaartsdijk (groep 7/8)
Droomhuis
Basisschool Budschop – Nederweert (groep 7/8)
Droomhuis
Basisschool De Kirreweie – Burgh-Haamstede (groep 8)

Ontwerpwedstrijd

Afgelopen maanden hebben meer dan 2.000 kinderen van bijna 90 basisscholen in ons land meegedaan aan de wedstrijd ‘Ontwerp het vakantiehuis van je dromen’ georganiseerd door de Koos Konijn Foundation. Hierbij was het de opdracht om een vakantiedroomhuis te ontwerpen, waarbij alles kon en mocht. Vrijdag 17 november was de sluitingsdatum en we hebben de mooiste tekeningen, filmpjes en maquettes ontvangen van basisscholen uit het hele land. Alle kinderen hebben hun uiterste beste gedaan, en dat is te zien. De één nog creatiever dan de ander en aan de jury de lastige taak om hier drie ontwerpen uit te kiezen.

Het ontwerp van de winnaar wordt gerealiseerd als één van de goededoelenhuizen van de Koos Konijn Foundation en wordt medio 2018 gebouwd op Vakantiepark Hunzedal!

Door deze woningen kunnen jaarlijks ruim duizend gezinnen die te kampen hebben met ziekte en financiële problemen, gratis op vakantie.

De Koos Konijn Foundation

De wedstrijd ‘Ontwerp het vakantiehuis van je dromen’ wordt georganiseerd door de Koos Konijn Foundation. Deze foundation is een initiatief van Roompot Vakanties en zet zich in voor het geluk en zorgeloos plezier van kinderen. Op 20 mei 2017 opende de Koos Konijn Foundation op vakantiepark Weerterbergen haar eerste eigen vakantiehuis. Om dit te vieren, organiseert de foundation een wedstrijd waarbij kinderen uit heel Nederland het vakantiehuis van hun dromen mogen ontwerpen.

Lees meer over de Koos Konijn Foundation