Omdat een vakantie voor elk gezin mogelijk moet zijn!

Home > Vakantieverhalen > Opening Koos Konijn Foundation vakantiehuis Hunzedal

Opening Koos Konijn Foundation vakantiehuis Hunzedal

Op vrijdag 14 september is het tweede Koos Konijn Foundation vakantiehuis op vakantiepark Hunzedal in Borger geopend. Met de komst van dit tweede vakantiehuis kunnen er nu jaarlijks meer dan 200 gezinnen genieten van een verzorgd verblijf.

Huis ontworpen door kinderen

Het vakantiehuis is niet zo maar een ontwerp, het is ontworpen door leerlingen van groep 8 van basisschool de Kirreweie uit Burgh-Haamstede. Zij wonnen de door Roompot uitgeschreven ontwerpwedstrijd, waaraan meer dan 2000 kinderen deelnamen. De leerlingen bedachten een huis op palen, waar zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Omdat ze zelf niet bij de opening aanwezig konden zijn, gaf Monique Smit via Skype een rondleiding door het huis. De kinderen waren ontzettend enthousiast en blij om te zien dat hun ontwerp werkelijkheid was geworden.

Officiële opening

Het huis werd officieel geopend door wethouder Nynke Houwing, zangeres Monique Smit en mascotte Koos Konijn. Nadat het lintje was doorgeknipt mochten de aanwezigen sponsoren, pers en collega’s een kijkje nemen in het vakantiehuis. Het huis beschikt over alle nodige faciliteiten. Voor de kinderen is er een volledig - in Koos Konijn stijl - ingerichte speelzolder en is het huis voorzien van een eigen glijbaan en schommel.

Drijvend concert

De opening werd afgesloten met een concert van Monique Smit. Vanaf het water keken en luisterden tientallen kinderen, al dobberend in bootjes, naar dit concert. Op de veranda van het huis heeft Monique er een echt feestje van gemaakt en is het tweede Koos Konijn Foundation vakantiehuis feestelijk geopend.