Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot, dus een verblijf op een van onze vakantieparken, campings of hotels vormt altijd de basis voor de wens. Daarnaast gaan we in overleg met u kijken hoe wij uw gezin binnen onze mogelijkheden een zo’n compleet mogelijke en onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.

De Koos Konijn Foundation biedt een zo compleet mogelijke vakantie aan. Hierbij kunt u denken aan het verblijf op een Roompot Vakantiepark inclusief boodschappenpakket, bed- en badlinnen, eindschoonmaak en alle bijbehorende kosten zoals reserveringskosten en toeristenbelasting. Daarnaast organiseren we in overleg met het gezin en indien mogelijk leuke uitjes, etentjes etc. In principe dient u zelf te zorgen voor vervoer naar de vakantielocatie toe en tijdens de vakantie. Etentjes, uitjes en boodschappen die niet door ons aangeboden worden zijn ook voor eigen rekening.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door een interne commissie. Hier is geen vaste tijdsduur aan verbonden. Wanneer u of het aangemelde gezin in aanmerking komt, neemt een van onze medewerkers persoonlijk contact met u op en zal er uitvoerige aanvullende informatie worden gevraagd zoals bijvoorbeeld medische en/of financiële gegevens. Indien wij geen contact met u opnemen, komt u op dit moment helaas niet in aanmerking voor een vakantie met de Koos Konijn Foundation. Hierover kunnen wij gezien het grote aantal aanvragen niet persoonlijk met u corresponderen.

De Koos Konijn Foundation is onderdeel van Roompot. Alle vakantiewensen worden betaald door Roompot. In voorkomende gevallen wordt de foundation belangeloos terzijde gestaan door samenwerkende organisaties of bedrijven. De Koos Konijn Foundation krijgt geen geld van donateurs, giften of acties die door derden worden geïnitieerd. De Koos Konijn Foundations krijgt géén subsidie van de overheid en is niet afhankelijk van fondsenwerving.

Het CBF is een onafhankelijke stichting die als sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Een van de belangrijkste taken van het CBF is het beoordelen van fondsenwervende instellingen. De Koos Konijn Foundation is niet afhankelijk van het werven van fondsen, om deze reden hebben wij geen CBF keurmerk.

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. De belastingdienst bepaalt of een instelling aangemerkt wordt als ANBI. De ANBI-regeling is een fiscale regeling, geen keurmerkregeling. De Koos Konijn Foundation is niet afhankelijk van het werven van fondsen, om deze reden hebben wij geen ANBI-status.